МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ СТВАРАЛАШТВА „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“


Ученици наше школе, одељења II1  учествовали су на литерарном и ликовном конкурсу у оквиру Међународног фестивала дечијег стваралаштва „Креативна чаролија“ у Мионици и остварили сјајне резултате.
Од петоро ученика млађег школског узраста који су похваљени и стекли право да иду у финале из Ниша, двоје ученика је из одељења  II1- Лука Павловић и Миња Манојловић.
Такође, од четворо ученика из Ниша похваљених на ликовном конкурсу, два ученика су из одељења  II1 –Лана Николић и Љиљана Китановић. Ментори ученика II1 су учитељице Надица Ђорђевић и Милица Павловић.
Ученик VI разреда Лука Максимовић је такође похваљен на литерарном конкурсу. Ментор је професор српског језика Драгана Антић.
Четворо похваљених ученика за ликовне и литерарне радове одељења II1 узело је учешће на Међународном фестивалу дечијег стваралаштва у Мионици 17. априла 2015.године. Наши ученици су уживали у свим активностима заједно са децом из Македоније, Бугарске, Турске, Хрватске, Србије. Достојно су представљали своју школу и свој град излажући на свом штанду дечије рукотворине. Свечани дефиле градом, са бројним учесницима и оригиналним костимима био је посебно импресиван. Наши ученици су имали прилику да одгледају шест драмских представа које су ушле у најужи избор. У поподневним сатима ученици су у  пратњи наставника обишли бању Врујци, и у њој провели слободно време до проглашења резултата.
Први дан фестивала за нас је завршен веома успешно, јер је у категорији старијих разреда ученик VI разреда Лука Максимовић освојио прву награду за драмски текст, а ученик II разреда Лука Павловић је у категорији млађих разреда освојио другу награду за литерарано стваралаштво. Остали ученици су похваљени.
Ментори кој су усмеравали рад ових ученика су професор српског језика Драгана Антић и професор разредне наставе Надица Ђорђевић.
По повратку из Мионице, директор школе је примио награђене и похваљене ученике, и честитао им на постигнутом успеху.

 

kreativno_carstvo

Календар

децембар 2015.
П У С Ч П С Н
« мар   јан »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Заштита животне средине

Архива активности