ПРОСЛАВА ДАНА СВЕТОГ САВЕ

Светосавску недељу у нашој школи обележили смо низом пригодних активности којима су присуствовали пријатељи и гости наше школе, градоначелник Ниша, представници Народног музеја из Ниша и других институција културе, представници војске, полиције, уважени родитељи и други пријатељи школе.

После низа радионица, изложби и одељењских приредби посвећених Светом Сави, представом "Мали принц" су ученици 5, 6. и 8. разреда уз помоћ наставника Соње Митровић, Соње Ђорђевић и Сабрине Стаменковић дали значајан допринос у обележавању Светосавске недеље.

Представа је ауторског карактера, а ослоњена на мотиве истоименог дела и цртаног филма и истиче универзалне вредности, принципе пријатељства, љубави, смисла живота. У реализацији приредбе помогле су и учитељица Драгослава Веселиновић и Наташа Мадић, наставница ликовног Јелена Петровић, као и васпитачица Душица Ђорић која је припремила део полазника предшколске групе да се прикључе завршном делу представе. 

Обраћањем госта, проф. др Драгише Бојовића, отпочела је овогодишња трибина Ученичког парламента "Беседа о Светом Сави" као још једно подсећање на вишеструки значај нашег највећег светитеља. О светосављу између историје и судбине српског народа, о значају обележавања 8 векова аутокефалности Српске православне цркве, говорио је наш уважени гост трибине, истакнути историчар књижевности, књижевни критичар, теолог и песник, уз рецитал, плес и хорску песму ученика наше школе.