"Volim francuski"

Imali smo čast da danas, u petak, 6.11.2020. u našoj školi ugostimo delegaciju Francuskog instituta u Srbiji.

Naši gosti bili su gospodin Frank Idinga - ataše za kulturnu i jezičku saradnju, Aleksandra Malžan-koordinatorka za dvojezična odeljenja i projekat mreže škola “Volim francuski” i Silvija Olševska- lektorka za francuski jezik.

Sastanku su prisustvovale direktorka naše škole Gordana Milošević, profesorka francuskog jezika Aleksandra Srdanović i profesorka matematike  Lidija Trifunović, koja od nedavno predaje i  u francuskom dvojezičnom odeljenju Gimnazije “Svetozar Marković”.

Ovom prilikom naša  škola je i zvanično postala deo mreže škola “Volim francuski” koja je osnovana na inicijativu Francuske Ambasade i Francuskog instituta u Srbiji. 

Ova mreža broji oko dvadestak osnovnih škola iz cele Srbije, a naša škola  je trenutno jedina škola u Nišu koja čini deo ove mreže i na to smo veoma ponosni.

Francuska Ambasada i Francuski institut u Srbiji prepoznali su rezultate i potencijal  naše škole,  kao i angažovanje  naše profesorke francuskog  Aleksandre Srdanović  koja izuzetno doprinosi promociji francuskog  jezika i kulture učestvujući u brojnim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Na ovom sastanku bilo je reči o brojnim mogućnostima za dalju saradnju. 

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom projektu, saradnja između Francuskog instituta i naše škole biti dodatno učvršćena, na veliko zadovoljstvo svih učesnika ovog projekta, a pre svega  naših učenika.