Обележен дан Светог Саве

У Основној школи „Цар Константин“ у Нишу и ове године обележена је школска слава Свети Сава, али на један неспецифичан начин управо због тренутне епидемиолошке ситуације.

Наставници српског језика, у сарадњи са наставницама ликовне и музичке културе, написали су сценарио за филм „Беседа о Светом Сави“, којим су свима честитали школску славу.

             У оквиру тематске недеље о Светом Сави, у уторак, 26. 1. 2021. године,  одржан је Светосавски квиз за ученике VII и VIII разреда. Питања у квизу су подразумевала знања  из области српског језика и књижевности, историје, географије и верске наставе.

               Занимљив и динамичан начин сумирања знања о Светом Сави и Немањићима, као и подсећање на важност улоге и значаја, коју имају Немањићи у нашој историји, култури и традицији уопште, навео нас је на размишљање да се квиз о светосављу прошири и на остале предмете и постане традиција у нашој школи.

Поштујући све епидемиолошке мере, Савин дан обележен је скромно у пријатној атмосфери домаћина славе, будућег домаћина, чланова школског одбора и руководиоца већа.