Трајно постављена 3Д интерактивна слика

У оквиру манифестације ЕУ караван, коју су Делегације Европске уније у Србији, ЕУ инфо кутак и Град Ниш организовали половином маја у Нишу (https://europa.rs/nislije-uzivale-u-eu-karavanu/), као једну од активности, млади уметници из нишког удружења „Артеф“ су осликали интерактивну слику на тему „Пикник“.

Слика симболизује заједничке обичаје, храну и пиће свих земаља Европе, али и вредности које деле, кроз очување еколошког система и бриге о културном наслеђу. Слика шаље поруку о богатству у различитостима које нас спајају. Састоји се од две унутрашње странице и пода, најприближније подсећа на угао собе. Сагледавање слике из углова одаје утисак тродимензионалности. Конструкција објекта је од дрвених панела, има форму коцке, димензије 2,4 x 2 , 5 x 2,2m.

 Ова 3Д слика била је на располагању свим нашим суграђанима за фотографисање.

Наша школа имала је привилегију да добије на поклон ову 3Д слику како би и даље била коришћена. Њена едукативна вредност, атрактивност коју има, послужиће нашим наставницима и ученицима да прошире досадашње активности и да на најбољи начин искористе њену намену.

Захваљујемо се ЕУ Инфо Кутку Ниш